top of page

Triggers Binnen Het Gezin 

Emotionele Triggers kennen we allemaal. Iemand zegt iets waarna jij je rot voelt. Een geur doet je denken aan vroeger. Een liedje laat je in tranen uitbarsten. Je voelt boosheid omdat dingen niet gaan zoals je wil. Een werkgever haalt bij jouw onzekerheid omhoog.

Uiteraard gebeurt er binnen het gezin of in je relatie ook wel eens wat dat ervoor zorgt dat er gevoelens omhoog komen die je als niet prettig kunt ervaren. 

Je partner, je kind of je ouders; zij raken je veelal meer dan dat anderen dat doen. Je bent tenslotte veel met hen in contact en kunt vaak niet om elkaar heen.

 

Soms ontstaat er een patroon waardoor je elkaar om het minste of geringste raakt / triggert met irritatie's of ruzies als gevolg. Of...het lijkt juist alsof je elkaar niet meer kunt bereiken.

 

Loopt het thuis niet fijn en ben jij gemotiveerd om op zoek te gaan naar jouw persoonlijke triggerpoints; lees dan verder! 

Ook interessant voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten en hierbij wat hulp willen gebruiken. 

Bijvoorbeeld in te zetten bij (faal-)angsten, weinig zelfvertrouwen, neerslachtigheid.

Mogelijk vanaf 8 jarige leeftijd.

strand

Lichaamsgericht

In een aantal sessies leer je meer over gevoelens in het algemeen. Zo maak je kennis met hun functies en de invloed die je zelf hebt op je gevoelsleven. 

Daarbij doen we lichaamsgerichte oefeningen. Denk hierbij aan ademhalingssessies, Sandplay, Speltherapie, mindfulness, focussen, psychomotorische coaching en familieopstellingen. 

Graven in het verleden is geen must, jij bepaalt wat jij wil onderzoeken. 

Het is tenslotte jouw eigen onderzoek!

Voelen-Ervaren-Weten

Gevoelens; we zijn ze soms liever kwijt dan rijk. 

Maar wat als je ineens gaat ervaren dat ze niet voor niets te voelen zijn en ze je van alles willen leren? 

Misschien brengt het je dan juist eindelijk meer regie over je eigen lijf en leven.

Klachten

Twijfel je of deze methode voor jou of je kind geschikt is; neem contact op!

bottom of page