top of page

Fascia Release Methode

Stel je eens voor; Je wordt weer soepel!

Fascia Release kan ervoor zorgen dat je de normale souplesse terug krijgt. De methode werkt daarom goed bij mensen die veel stijfheid in hun lichaam ervaren. Maar ook bij acute én chronische pijn kan de fascia release methode uitkomst bieden.

Bij deze methode worden klachten behandeld die zorgen voor pijn en/of bewegingsbeperking.

Nekmassage

Fascia

Fascia is het weefsel dat alle spieren en organen omhult en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Het is direct onder onze huid aanwezig maar tevens omhult fascia onze hersenen, ons ruggenmerg, onze organen en onze spieren. Dit noemen we een fasciaal netwerk. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Het fascia netwerk kun je het beste vergelijken met een sinaasappel als je een partje van een sinaasappel doorsnijd, zie je binnenin een structuur van verschillende vliesjes/velletjes met ruimtes en vocht/sap van de vrucht zelf. Zo zit het fascia netwerk ook in elkaar!

Spa-massage
drukpunten

Ontstaan van beperkingen

Beperkingen onder andere door fysieke oorzaken (bijvoorbeeld trauma, verkeerde belasting of operaties) of door chemische oorzaken (bijvoorbeeld voedingsstoornissen of hormonale invloeden).

Onverwerkte emoties kunnen zich daarbij ook vastzetten in het bindweefsel.

Het weefsel verdikt zich daar (verklevingen), waardoor de elasticiteit vermindert en tenslotte verloren gaat. De fascie vormt als het ware een harnas om de spier waardoor deze niet meer vrij kan bewegen.

Verklevingen kunnen ontstaan door trauma of ontstekingen waardoor de fascielagen niet meer langs elkaar glijden. Op het omliggende weefsel wordt dan een grote trekkracht uitgeoefend die zelfs zo sterk kan worden dat de patiënt zich niet meer kan ontspannen.
Beperkingen van de fascie kunnen pijnlijk zijn en veel stijfheidsklachten geven. Deze beperkingen zijn zeer goed te behandelen met Fascial Release Methode. 

bottom of page